Luahan Rasa Hati

Friday, October 14, 2011

Hari ini bukan untuk seterusnya ..

Pagi-pagi dengan semangat aku bangun .
menuju ke sekolah .
sampai sekolah aku diberkati .
dengan bacaan yassin .

aku nampak dia .
semalam dia luahkan rasa hati .
kenapa aku jauhkan diri daripada dia.
jawapan aku senang ..
"aku tak ada point nak cakap dengan kau"
sedangkan ................... (biar aku je tahu)


Masuk kelas ,
dia dah tunggu depan kelas.
aku masih tiada point untuk tegur dia .
tapi aku ingat pagi tadi ,
aku sempat lemparkan senyuman aku dekat dia.

Pagi-pagi lagi subject kegemaran aku .
konon semangat nak buat .
tapi lepas teacher layan aku macam tuh .
aku give up , menitis air mata aku ..
kenapa teacher ?
saya hanya bertanya soalan yang senang .
bukan saya malas nak fikir .
saya cuma nak kepastian .

aku lari duduk kat tempat .
fikiran mula serabut .
arhhh ! Waktu sivik aku ambil kesempatan .
Turun Surau menghadap Tuhan .
nak minta Tuhan Tenangkan hati aku .
dan bersihkan fikiran aku .
aku taknak benci Teacher aku .
Aku taknak gagal Math ! target aku "A"
mesti aku capai !

Alhamdulilah ,
naik kelas semua kembali okay .
cuma aku takthu .
kenapa aku begini minggu ini .
macam LOST ...
adakah kerana Dia?

TAKNAK !
aku tak mahu musnahkan hidup aku .
kerana perasaan hati semata-mata !
please ! please ! T_T


#Minggu ini Fikiran aku kacau ..... (sorry Everyone)

2 comments:

em said...

celaru sebab 'dia'.
aku pernah.
apa aku buat, aku lalui nya macam biasa.
tak mengelak. tak memaksa diri. tak menerima.

semoga math kau dapat A :)

yaya said...

hurmm terima kasih .
aku cuba :)

Insyallah . amin !